Monday, January 11, 2010

Munkasta Skatalle.

Kävin tänään pitkästä aikaa kuvailemassa, viimeisenä lomapäivänä - tosin en tienny vielä tänkin päivän olevan lomaa vaan luulin koulun alkavan jo tänään eikä huomenna. Jos oisin tienny asian oikeen laidan aamulla niin tuskin oisin onnistunu repimään itteäni kahdeksan jälkeen hereille ja suuntaamaan kymmenen aikaan kohti Munkkiniemeä. Nyt kuitenkin kävi näin ja hyvä niin.

Tänään siis suunnistin kameran kanssa Munkkiniemeen ja se kyllä kannatti - oli todella upee sumuinen pakkasilma ja aurinkokin pilkahteli aina silloin tällöin esille. Näkymät oli kuin suoraan talvisesta Narniasta. Varsinkin puut oli jotain aivan uskomatonta. Kun sääolosuhteet on oikeat, niin paikka kuin paikka muuttuu epätodelliseksi ja mielenkiintoiseksi. Välillä tuntui täysin mahdottomalta edes käsittää miten kauniilta maailma voikaan näyttää sopivan paksuun lumipeitteeseen ja sumuverhoon kiedottuna.

Ei ollu mikään ihme, että tollasella säällä Munkkiniemen ranta parveili valokuvaajista ja jäätä kansoitti luistelijat ja koiran ulkoiluttajat. Kuvailin siellä niin pitkään kuin noin kylmällä ilmalla pystyin ja suuntasin sen jälkeen vielä Katajanokalle. Viimeiset kolme kuvaa siis sieltä.

Oli kiva päivä ja huomenna sitten taas kouluun!

Ps. Unohdin ihan kertoa miten järjetön duuni mulla olikaan näiden kuvien kanssa, koska en muistanu, että mun kameran kenno on kuin jonkin suuremman luokan tahmatassun jäljiltä eikä f8 pienemmällä aukolla kannata ees kuvitella kuvaavansa. No, tämän kaiken unohtaneena pistin surutta menemään aukolla 18 ja voi jo arvata miltä lopputulos näytti - joka ikisessä kuvassa oli kymmeniä pieniä ja suuria mustia pisteitä. Teki niin mieli vajota maan alle, kun näin noi kuvat koneella, mutta kiitos sinnikkään kuvankäsittelyn ja Photoshopin, niin sain kuin sainkin kuvat näyttämään hyvältä. Seuraavaksi voisinkin kiikuttaa kameran puhdistukseen...

No comments:

Post a Comment