Thursday, February 11, 2010

Kuvituksia.

Flunssasta huolimatta oon työstäny viimeiset pari päivää veljelle nettisivuja ja tuntuu hyvältä kun sain vihdoin ton kuvituspuolen toimimaan. Aina aikasemmin oon jotenkin ollu tosi varovainen valokuvien suhteen ja halunnu säilyttää valokuvat nimenomaan valokuvina, enkä mennä minnekään kuvamanipulaatioiden suuntaan, mutta nyt kai sitten tapahtui sekin. Suostuin vihdoin vapaaehtoisesti päästämään irti pyhästä valokuvasta ja liikkumaan tuntemattomammille ja mielenkiintoisille vesille.

Kuvamanipulaatiot ja kaikenlaiset ronskimman luokan muokkailut on aina ollu mulle kova pala, mutta ehkä vähitellen opin hyväksymään ne valokuvien rinnalle erilaisena taidemuotona, enkä ennakkoluuloisesti kuvittele manipulaatioiden olevan vaan jotain typerää kikkailua ja efekteillä leikkimistä. Sitähän ne ei tietenkään ole, mutta on niin helppoa tuudittautua ennakkoluuloiseen ja naiviin ajatteluun, ja sitä kautta hylätä koko genre ennen kuin on ehtinyt edes nokkaansa työntämään mihinkään.

Nyt kuitenkin työnsin nokkani soppaan, maistelin ja hämmentelin aikani, ja lopputuloksesta tuli jotain sellaista, johon oon tyytyväinen.Eihän noi kuvat varsinaisesti mitään manipulaatioita vielä ole, mutta kuitenkin jotain sen suuntaista, mitä en oo aiemmin uskaltanu kunnolla kokeilla. Vielä olis tarkotus muutama vastaavanlainen saada aikaan ja sitten alkaakin nettisivuprojekti olla loppusuoralla! Jes, paras fiilis, kun hommat kulkee ja löytyy jotain uutta ja ihmeellistä! Niinhän se herra Paul Strandkin taisi sanoa, että taiteilijan maailma on loputon; se voi löytyä mistä tahansa, kaukaa tai läheltä. Totta.

5 comments:

 1. Huh.. ihan mielettömiä! Mahtava homma! :)
  -Juri

  ReplyDelete
 2. Kauniita, kauniita kuvia! Voi miten näitä on ilo katsoa.

  ReplyDelete
 3. Juri: Jes, kiva et tykkäät. Lisää on tulossa! :)

  nei: Kiitos ihanista sanoista - piristit mun iltaa/yötä!

  ReplyDelete
 4. Met olhana oltu Kira ihan innoissaan näistä ja susta :D

  ReplyDelete