Saturday, February 27, 2010

Valokuviahan ne vaan on.

Viikko menny mukavasti kaikenlaisen kivan parissa. Kuvasin tiistaina ja keskiviikkona Mamiyan RB67:lla ja eilen tein pinnakkaiset. Pakko sanoa, että on filmille kuvaamisessa kyllä ihan oma fiiliksensä.


Kun lähdin kuvaamaan, niin en tienny yhtään, että mitä teen ja ahdistus-aste rupes vähitellen nousemaan. Siinä vaiheessa ois tehny mieli heittää kamera suoraan lumihankeen, kun sormet oli aivan jäässä, olin keskellä Merihaan betoniviidakkoa jäätävän merituulen armoilla eikä mulla ollu pienintäkään ideaa, että mitä hittoa teen siellä. Luulin jo hetken epäonnistuneeni koko tehtävässä, mutta kun näytin eilen noita pinnakkaisia Karille, niin se tykkäskin monista sellasista ruuduista, joita en ollu ite ees sen kummemmin ajatellu mahdollisina hyvinä tai mielenkiintoisina kuvina. Nyt kun noita järjestelin ja kokeilin, niin löysin lopulta sellasen kokonaisuuden josta tykkään ja jossa on jotain jännää. Absurdia. Joten oon ihan tyytyväinen.

Tiistaina ois sitten tarkotus vedostaa noi, mutta vähän jo valmiiks arveluttaa, että voinko ehtiä yhdessä päivässä tekemään hyvät vedokset viidestä kuvasta. Oon niin vähän vedostanu pimiössä, enkä kertaakaan värikuvia, niin toi tulee varmasti viemään aikaa.

Jos jokin koulussa olemisessa on hienoa, niin se miten voi saada suoraa palautetta opettajan lisäksi omilta luokkalaisilta. Kai meidän toi porukkakin alkaa olla aika nivoutunut yhteen ja mä alan tuntemaan vihdoin, että kuulun joukkoon. Viime syksy oli monesta syystä hankala, enkä osannu ja pystyny olemaan täysillä mukana jutuissa, mutta onneksi se kaikki alkaa olla takana. Nyt on hyvät fiilikset ja sellainen tunne, että on parasta vain mennä elämässä eteenpäin ja antaa asioiden mennä omalla painollaan.

2 comments: