Thursday, April 15, 2010

Pohjaton ahneus.

Pakko iskeä Pietarikuvien perään ihan toisenlaista kuvaa, nimittäin studiokurssin tehtävä, josta oli eilen kritiikki.

Aiheena tossa oli väestönkasvu ja no, koitin kuvaparilla tuoda esille miten vain muutama voimakas yksilö selviää ja voi iskeä hampaansa suureen leipäpalaan heikompien jäädessä jalkoihin. Jos ruoka jaettaisiin tasan kaikille, niin kukaan ei jäisi nälkäiseksi, mutta ikävä kyllä ihmisluonne on ahne ja itsekäs. Ne joilla on mahdollisuus ottavat enemmän kuin tarvitsisivat.

En koe oloani kovin itsevarmaksi mitä tulee studiossa kuvaamiseen, mutta tän tehtävän kautta tuli edes pikkasen varmuutta. Tai ainakin sellanen olo, että pystyn saamaan aikaan sellasta jälkeä mitä haluan. Ihmisten kuvaaminen studiossa tuntuu musta todella vaikeelta, mutta esineiden ja asetelmien kuvaus on jees. Voi säätää ja kääntää ja käyttää aikaa ilman et malli hermostuu.

Seuraava kurssitehtävä onkin sitten, että täytyy rakentaa studioon jokin tila/paikka jonka muistaa ja luoda sinne yö ja päivä. Tila/paikka voi olla pienoismalli tai sitten yhden suhde yhteen -rakennelma. Huh, mulla ei oo vielä mitään ideaa tohon, mutta toi on järjettömän kiva ja innostava tehtävä! Täytyy kaivella muistoja ja paikkoja mielen perukoilta ja alkaa sitten rakentamaan!

No comments:

Post a Comment