Saturday, February 26, 2011

MAK: Arpikuvia väreissä.

Arpi-kuvasarja lähti tänään taas hieman rullaamaan eteenpäin. Aiemmin tiukasti pelkistä seepiakuvista ja tummista sävyistä koostunut sarja näyttäisi nyt saavan kaverikseen myös väriä ja vaaleutta. Kevään valo sen taitaa tehdä, että sävyt hohkaa noin kauniisti. Näitä ei kertakaikkiaan pysty kääntämään seepiaksi menettämättä suurinta osaa kuvien tunnelmasta, joten väreillä mennään.

Kiitos B ja A, sekä malleina olemisesta, että loistavasta sushista!

Kaivelin nyt myös kuva-arkistoja, ja käänsin kaksi hieman aiemminkin otettua arpikuvaa takaisin väreiksi. Tuntuu toimivan. Itse asiassa tuskailin jo reilu kuukausi sitten vasemmanpuoleisen kuvan kanssa ja harmittelin, että joudun menettämään kaikki kauniit kellertävät sävyt. Oikeanpuoleista taas en edes harkinnut osaksi tätä arpi-sarjaa, koska seepiakäännös oli niin auttamattoman laimea. Väreissä tunnelma on ihan toinen.

Huomaan, että takerrun edelleen silloin tällöin liikaa tiettyihin valokuvauksen kaavoihin. Lähinnä sellaisiin jotka on kiinni vain mun omassa päässä, kuten vaikka se, että yhden kuvasarjan sisällä ei voi olla sekä mustavalkoisia että värillisiä kuvia. Se on täyttä puppua, mutta huomaan, että nyt vasta ensimmäisiä kertoja rikon tätä omaa kirjoittamatonta sääntöäni, josta oon pitänyt kiinni kuin uppoavasta Titanicista.

Valokuvaus on vapauttavaa ja ihanaa kun vain uskaltaa antaa ideoiden, kuvien ja kuvasarjojen elää, eikä pakota niitä kulkemaan talutushihnassa.

Lisäyksenä; arpikuvakokonaisuus näyttää tällä hetkellä tältä:

Kuvajärjestys on tietysti nyt ihan satunnainen (kun kuvia tulee kuitenkin vielä lisää), mutta tosta näkee mitä oon pyöritelly tän illan koneella ja mielessäni.

1 comment: