Saturday, August 6, 2011

URB11: True Blue Market

--

True Blue Market

2.8. ja 3.8.2011 / Stoa

Koreografia/Choreography: Sébastien Ramirez ja Hyun-Jung Wang
Assistentti/Assistant: Anniina Jääskeläinen
Tanssijat/Dancers: Ima Iduozee, Karoliina Lahdenperä, Aksinja Lommi, Marika Peura
Valosuunnittelu/Lighting Design: Jani-Matti Salo
Äänisuunnittelu/Sound Design: Jean-Philippe Barrios
Pukusuunnittelu/Costume Design: Annette Tamminen


--

LISÄYS! Videokooste True Blue Market -esityksestä!

Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kuvasin Sébastien Ramirezin ja Hyun-Jung Wangin True Blue Market -tanssiteoksen. Ensin läpimenon, sitten kaksi varsinaista esitystä.

En ollut aiemmin kuvannut mitään vastaavaa; en tanssia tai teatteria, joten olo oli maanantaina todella eksynyt. Tuntui, etten tiedä yhtään mitä teen. Oli hetkittäin todella hämärää. Viisi tanssijaa, välillä yhdessä, välillä erikseen. Yritin kuitenkin räpiköidä ja löytää kameraan umpimähkään kokeilemalla oikeat asetukset, josko tulisi tsäkällä lottovoitto. No tulihan se parin otoksen kohdalla jo ensimmäisenä päivänä, mutta olo oli silti maanantai-iltana aika musertunut kun katsoin kuvia läpi ja tajusin miten suuri osa niistä oli epätarkkoja. Jos mun jotain on vaikea sietää, niin totaalisia epäonnistumisia valokuvaukseen liittyen, ja maanantaina tuntui, että olin mokannu täysin.

Päätin siis yrittää uudelleen. True Blue Marketin ensi-iltana kuvaus sujuikin sitten huomattavasti paremmin; tiesin mitä oli tulossa, joten pystyin ennakoimaan valot, nopeat ja hitaat kohdat, liikkeiden suunnat jne. Suurimman osan kuvista nappasin ylhäältä parvelta ja se toimi. Sain mielestäni kuviin mukaan esityksen tunnelman siinä määrin missä sen nyt voi siirtää live-esityksestä valokuvaan.

Tuntui kunnialta saada valokuvata ja nähdä noin upea teos.

/

Remember to check out the video!

On Monday, Tuesday and Wednesday I photographed Sébastien Ramirez's and Hyun-Jung Wang's True Blue Market -dance performance as a part of Kiasma Theatre's URB11-festival.

This was my first time ever to try to shoot a dance performance. I've never been so nervous and anxious than on Monday - it was so dark, especially in the very beginning and I didn't know what shutter speed and ISO I should use. I didn't know anything. I had to just try and fail and try again. It was so frustrating and crushing to see the photos at home and realize that 90% of the stuff was blurry.

So I decided to shoot again - this time from a balcony, because it was the premiere and I wanted to disturb as little as possible. In the end everything went well, and I got the photos that I wanted. I even got so exited that I took some photos on Wednesday too, just to experiment with different angle.

It felt like an honour to have a chance to see and also photograph such a magnificent piece of art.


No comments:

Post a Comment