Sunday, November 6, 2011

Omakuvia / Self-portraits

"Dans le port d`Amsterdam / In the port of Amsterdam"

Referring to the song by Jacques Brel.


"At the first light"


"In red"


Valo- ja meikkikokeilua (ja ilmeitä). / Experimenting with light and make-up (and expressions).


Prosessityöpajan aikana huomaan taas palanneeni omakuvien pariin. Miksi otan omakuvia?

1. Muistoksi itselle, eli dokumentointimielessä.
2. Työskentelytapani takia. Oon luonteeltani aika spontaani kuvaaja ja luotan intuitioon. Kun näen oikean valon ja puitteet hyvään kuvaan, niin lähden vain samantien kuvaamaan ja kokeilemaan mitä syntyy. Useimmiten kun tätä tapahtuu, niin olen omassa kodissani, yksin. Eli ei ole ketään toista jonka voisin tunkea sinne kameran toiselle puolelle.
3. En osaa enkä edes halua suunnitella kuviani kovinkaan tarkkaan etukäteen. Kun lähden kuvaamaan niin harvemmin tiedän mitä lopputulos tulee olemaan. Entä jos kuvista ei tulekaan mitään ja olen käyttänyt niihin kolme tuntia? En siis halua vaivata toisia ihmisiä turhaan, itseäni kyllä useinkin.
4. Siinäkin tapauksessa, että joku suostuu tulemaan malliksi, niin ongelmaksi muodostun minä itse - en ole hyvä sanallistamaan mitä haluan ja haen. Miten kuvailisin kuvia joita en oikeastaan osaa edes vielä nähdä omassa päässäni? Menen herkästi tästä syystä lukkoon. Itseni kanssa kun työskentelen niin ei tarvitse selittää mitään, voin vain kokeilla asioita, joista syntyy vähitellen ideoita ja vähitellen myös se visio mahdollisesti lopullisesta kuvasta.
5. Mulla ei oo rohkeutta sanoa mallille, että voisitko sä pistää pään tohon kultakalamaljaan.
6. Itseni kanssa työskennellessä osaan keskittyä paremmin.
7. Tuntuu hyvältä jos voin saada itseni näyttämään kameran edessä siltä miltä haluan. Hyvä omakuva nostaa itsetuntoa.

/

It seems like I'm fond of self-portraits again. Why do I take self-portraits?

1. I want to document me and my life.
2. Because of the way I work. I'm quite spontanious photographer and I tend to rely on intuition. When I see the right lighting and place that could lead into a good photo I don't really think, I just take photos and look how things turn out. Most of the time when this happens I'm alone at home, so there's nobody else I could put in front of the camera.
3. I don't want to plan my photos beforehand. When I begin to photograph, I rarely know what I'm doing. I just try and try and fail and try again. Sometimes I use three hours and get just bad pictures, so I don't want to bother anyone else. I can bother myself.
4. Even if I had a model, there would be a problem. I'm not that good at verbalizing what I want. When I work with myself, I don't have to explain. I can just do and try different things.
5. I don't have guts to say to a model that can you put your head in that fishbowl.
6. I can concentrate better when I work on my own.
7. It feels good if I can make myself look the way I want in front of the camera. A good self portrait raises my self esteem.

2 comments: