Wednesday, December 7, 2011

TEAK: Koreografiopiskelijoiden sooloilta "SOLO"

Kävin hieman reilu viikko sitten Teatterikorkeakoulussa kuvaamassa esityskuvia koreografiopiskelijoiden sooloillasta nimeltä SOLO. Koreografeja oli kolme: Laura Lehtinen, Katri Liikola ja Kati Raatikainen. Sen lisäksi, että kukin koreografi oli luonnollisesti suunnitellut oman tanssiesityksensä, niin jokainen myöskin tanssi koreografiansa itse.

Menin kuvaamaan näitä sooloja täysin tietämättömänä mitä tuleman pitää, joten kuvien ottaminen oli hetkittäin aikamoista hakuammuntaa, mutta oli tässä työskentelytavassa myöskin jotain mistä pidin järjettömän paljon. Nimittäin jännitystä. Täytyi olla tarkkana, seurata intensiivisesti, yrittää ymmärtää mikä on olennaista ja mikä ei, mikä on yhden tanssibiisin ydin, ja kun osa tästä ytimestä näyttäytyi niin täytyi olla nopea ja yrittää napata jotain kameran avulla talteen.

/

A week ago I photographed Theatre Academy Helsinki's choreography students' solo dance performance night called SOLO. There were three choreographers: Laura Lehtinen, Katri Liikola ja Kati Raatikainen.


Koreografia ja tanssi / Choreography and dance: Katri Liikola


Koreografia ja tanssi / Choreography and dance: Laura Lehtinen


Koreografia ja tanssi / Choreography and dance: Kati Raatikainen

2 comments: