Monday, June 4, 2012

Viisitoista valokuvaa / Fifteen photographs


Jei, sain vihdoin uudistettua mun nettisivut (kiraleskinen.com)!

Tyyliltään noi sivut on aika samanlaiset kuin aina ennenkin, sillä en voi sille mitään, että rakastan yksinkertaisia, selkeitä, raikkaita ja minimalistisia nettisivuja. Eroa entiseen tulee lähinnä toimivamman teknisen puolen kautta: hyvästi kulahtaneet table-elementit, ja tervetuloa div-tagit! Ja aiemmasta poiketen tiputin nyt myös sivujen kuvamäärän huomattavasti pienempään eli (kuten yllä olevasta screenshotistakin näkyy) 15 valokuvaan. Vähemmän on enemmän jne. Mieluummin jätän ihmiset nälkäisiksi, kuin tukehdutan ne hirveillä kuvamäärillä. Jos taas haluaa tukehtumisvaaran, niin aina voi poiketa tänne mun blogin puolelle.

/

Yey, my new website is finally ready (kiraleskinen.com)!


Style of the layout is quite same as before, because I just love simple, clean, fresh and minimalistic websites, but there's some differences too. The biggest thing is for sure the technical stuff: good bye old table-elements, and welcome div-tags! And second change is the amount of photos. Now there's only 15 photographs, as you can see from the screenshot above. Less is more etc. I'll rather leave people hungry than make them choke because of too many photos. The ones who want to choke can always do it here in my blog.

4 comments:

 1. Minkä verran muokkaat kuviasi? Värin, rajauksen, minkä tahansa muun suhteen. Pohdin vielä omaa linjaani asiaan, ja haluaisin kuulla miten muut sen hoitavat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Kataya!

   Muokkaan kuvani yleensä aika kevyesti, eli pistän kuvan tumman ja vaalean pään kohdilleen, lisään curvesin avulla kontrastia ja nostan varjokohtia hieman vaaleammiksi. Väreihin puutun useimmiten hyvin vähän (haluan olla uskollinen sille mitä olen kuvatessa nähnyt), samoin rajauksiin, sillä miellän itseni nimenomaan valokuvaajaksi enkä kuvankäsittelijäksi.

   Ajattelenkin usein, että jos jokin kuva ei toimi kuvaushetkellä (en esim. saa rajausta ja sommittelua toimimaan), niin ei se kuva muutu Photoshopissakaan kuin korkeintaan huonosta kuvasta tyydyttäväksi, vaikka miten sitä vääntelisin. Jos taas kuva on jo lähtökohtaisesti hyvä ja mielenkiintoinen, niin pienikin muokkaus riittää nostamaan kuvan hyvästä loistavaksi.

   Minulle kuvankäsittely on siis vain tapa korostaa ja voimistaa valokuvassa jo piilevää tunnelmaa ja hetkeä. Jos sitä hetkeä ja tunnelmaa ei ole, niin paha sitä on alkaa tyhjästä luomaan. Tai ainakaan se ei ole sitten enää mun juttu.

   Delete
 2. hei IHANAT nettisivut! teitkö itse nuo? oon pitkään elänyt nettisivuttomuuden tuskassa joten kaikki siihen viittaava kiinnostaa välittömästi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, joo tein itse :) Mä taas elin pitkään kulahtaneiden nettisivujen tuskassa, joten näiden aikaansaaminen tuntu nyt tosi isolta jutulta.

   Delete